2016. augusztus 28., vasárnap

Plágium

Cicatriumvirátus érkezett. Eljöttek megnézni, hogy miként fújja papírzsepit a szél a Riviérán. És eljöttek és láttak egy szép házat, rózsaszínű téglából épült. És el lehet nekik hinni, ha elmesélik, hogy nem a 100 frankja miatt szép. Egyikük elmesélte. Így:

a tábor udvara a ligettel, a mediterránsárga, régi, kopott főépület, a kedves terasz, a mindig nyitott ajtókkal, a fák alatt színes kisszékek, függőágyak.
a főépület két szintes, napszíttasárga, az ablakokról pattog a festék, a zöld zsalugáterek mögött ruhák száradnak,
a lépcsők éle régi deszkából, kilazultak. lelakott, otthonos, barátságos.
a tengerpart 20 percnyi sétára van, pálmák és platánok alatt vezet az út.

gondtalan, puha, rendezetlen rend.

kabócák, vonatfütty, húsos, mediterrán növények. tányércsörgés, gyerekzsivaj,
élénk francia beszéd, ami egy nap után háttérzajba váltott át, az agyam valami furcsa dimenzióban kezelte, és már nem is kereste az értelmét.
gyerekek játszanak, nagyok közöttük, vagy épp a ligetben pihennek.

az ucpa tábor francia gyerekeknek egy hetes kalandokat tartogat, mindezt huszonéves animátor fiatalok közreműködésével. ők egy héten át itt élnek ebben a nagy udvarban. ennek közepén egy ligetes tér van, oldalt közösségi épületek, lakórészek, szabadtéri játékoknak kialakított terek és egy kis állatsimogató udvarocska, pónival és kecskékkel.

a tábor főbejárata fölött nagy felirat: ucpa.
ezen kapu felől közelítettük meg a partot és a spart. (a boltot)
a hátsó bejárat felől, ami igazi kis osonópálya, kukák között, a sötétben bújtunk ki rajta, erről a vasútállomást és a városközpontot értük el.

a település a provence-alpes-cote d'azur régióban van, kb. negyven kilométerre marseille-től.
itt tölti miklós evs önkéntességének kettőésfeledik hónapját. videózik, filmet készít, zsonglőrfoglalkozásokat tart és mókás performanszokat a főnökével karöltve és fennmaradó idejében francia lányoknak udvarol.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése