2012. szeptember 24., hétfő

Az eső eső

A cimemet nem kell tulfilozofalni. Erts ugy, mint a hullo havat, izzo vasat, lehanyatlo nyakat. Ezt csak azert irtam, mert erkezesem ota lassan tul vagyunk a bo honap elnevezesen is, es csak az elmult ket napban esett. Elotte nem nagyon. Ugy is mondhatnam, egy honapja nem esett, se sokat, se keveset.. ismetelten J. Atisnak szentelhettunk egy ropke gondolatot... Egy masodperc letelt. Okke. Akkor ezt gondolatot iranyitsuk vissza felem. (Ne vetessek egoizmusnak, de azert csak megis rolam van itt szo.)
Szoval hosszasnak nem mondhato bevezetombol megtudhattuk, hogy itt is cudar ido koszontott a nyakunkba. Illobb lenne itt a nyaklevest az esovel parositani. Feledve hat a regi inteseket, amik ugyebar a belenk bujt kis ordogoknek szoltak, ezentul neveztessek az eso nyaklevesnek. Szoval ket nap alatt annyit ettunk belole, hogy tele is lettem. Persze nem hasilag. Ismetlem az esorol van szo. Egy arasszal lejjebb..na, az van tele..
Okke, szoval a hosszasnak nem mondhato bevezetomnek szinten kurta magyarazata utan folytatnam a megemlekezest.
A tegnapom vasarnaposan telt. Tettem a semmit, vasarnapi nagyfurdest tartottam (lasd: nyakleves), es misen voltam. Meghallgattam egy keresztelot, amin egy 4 eves forma csokit probaltak tisztara mosni a szentelt vizzel. Azt hiszem sikerult, bar erosen kuzdott a kissrac. Engedjetek meg, hogy egy nem tul helyen valo, de annal inkabb ide valo elszolast tegyek, mert szoszerint igy volt. Az Istenert sem akart megmaradni egyhelyben.. :D
Es a szulok sem nagyon tortek magukat, hogy az Isten szine elott maradjon. A locsolkodos reszrol nem is beszelve. Es ami meg kicsit furi volt, hogy a csaladtagok, beleertve a keresztszulot, epphogy odaertek a keresztelos reszre.. ok se nagyon tortek magukat. Na jo, aki a Piarhoz van szokva, annak alapbol.. khmm... hogy is mondjam.. enyhen laza egy itteni mise. Kar, hogy a misen elhangzo poenok nagy reszet nem ertem.
Ideznek is egy klasszikus Monty Python-os elszolast. "Hulye angolok, angol hulyek".
Na jo, az en balgasagom sem hatartalan. Folhiv az ugyintezom az irodabol, hogy csutortokre lenne egy masik helyen melo. Az egeszbol azt szurtem le, amit 3 sms is megerositett a kesobbiekben, hogy eszmeletlenul elegansan kell majd munkaba menni, mert a Queen Elizabeth.. kicsit gyomorgorcsom volt, hogy Bozsinek talalok majd kajat.. Nem tunt furcsanak, hiszen az elso munkanapomon a kisunokaja, a kis szeme fenye volt a sztarvendeg. Mit nekem a Bozsi, mikor a media a Harry herceg rosszasagaitol hangos. Csak nem az Erzsitol orokolte mar..
Szoval idoben kiderult, hogy hozza megyunk, de csak a helynek a neve a QE II. Mellesleg igy sem volt komolytalan a dolog, mert ott van a Big Ben es a Westminster apatsaggal szemben. Szoval gondolhatjatok, hogy nem kispalyasok abban a konferenciahazban, vagy mifeneben. A csucspont, hogy a vegen odajott hozzank a fonokur, es tolem, meg egy masik sractol megkerdezte a nevem, es azt mondta, hogy a kinai agyaghadsereget a mi mintankra faragtak, es a harry pottert is rolunk mintazta a tisztelt irono. Szoval beszol az irodaba, hogy minket kuldjenek surubben.
Ennek ellenere a munka varat magara szerdaig, de hat, van aki szombat vasarnap tolti a szabadidejet, es van aki a hetfo-kedd parositast preferalja. Ezuttal az utobbiba kenyszerulok.
Egy a lenyeg. Fel a fejjel otthoniak. A posta itt is ratyi.
Emlekszunk ugye arra, hogy nem jott meg a bankkartyam, es ujjat csinaltattam. Szoval most jott meg, amit egy honapja postaztak nekem.. :P Ami ujdonsag meg, hogy NI szammal is buszkelkedhetem, ami tobbek kozott arra is jo, hogy kevesebbet vonnak le a fizubol.

Szoval megegyszer az idojarasrol. A pap is megmondta, hogy bekoszontott az osz.

Ha valami meg eszembe jut, akkor egeszites varhato itt:
(Masnap: nem jutott eszembe semmi, nezd az uj post-okat.)

  

1 megjegyzés:

  1. Öcsikém, írhatnál sűrűbben is:)
    Már napi rutinná vált blogod megtekintése...szóval enyhítsd a blogolvasók éhségét írásaiddal:)

    VálaszTörlés